Депутати Луцької міської ради проголосували за проведення інвентаризації земельних ділянок та споруд на території Луцької громади, що перебувають в користуванні УПЦ МП, та звернення до президента і Верховної Ради щодо заборони російської церкви в Україні.

Відповідне рішення ухвалили у середу, 26 квітня, на сесії Луцької міської ради, повідомляє VSN.

Фото: УНІАН

Проєкт рішення передбачає звернутися до президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України з проханням у найкоротші терміни забезпечити прийняття відповідних змін до законодавства України та заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату в Україні.

Крім цього, департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради повинен здійснити заходи з проведення інвентаризації земельних ділянок та споруд, що перебувають в користуванні УПЦ МП на території Луцької міської територіальної громади, та підготувати проєкти рішень Луцької міської ради про припинення права користування на такі земельні ділянки та споруди для їх прийняття на наступній сесії.

Також депутати звернулися із закликом про розірвання зв‘язків із російською церквою до парафіян та священнослужителів УПЦ МП.

«Сьогодні сказати «ні» російській церкві – вимога часу, вимога совісті. Ми з повагою ставимось до ваших релігійних переконань і в жодному разі не закликаємо до міжконфесійної ворожнечі. Однак наголошуємо: нічого духовного немає у прагненні вбивати і нищити. Спинити навалу агресора на Україну неможливо, не спинивши московську церкву в Україні.

Закликаємо відкинути непорозуміння та сумніви, вийти з лав УПЦ МП, приєднатися до Православної церкви України і спільно шукати мирні шляхи до такого рішення, яке б раз і назавжди, закрило дорогу російській церкві в Україну, а вірянам нашої країни дало змогу збудувати справжню Соборну незалежну українську церкву», – йдеться у тексті звернення.

Comments are closed.