Настоятелю чоловічого монастиря Святого Савви Освяченого УПЦ МП, що у тимчасово окупованому Мелітополі, повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомив Духовний фронт України.

Йдеться про архімандрита Іоанна (Олександра Прокопенка), який минулого року брав активну участь у пропагандистському заході під назвою (мовою оригіналу) “Форум общественного движения “Мы вместе с Россией” у Мелітополі. Там він висловлював підтримку окупантам та підтримував дії країни-агресора, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Архімандрит Іоанн (Прокопенко) разом з митрополитом Луганським та Алчевським УПЦ МП Пантелеймоном (Поворознюком), у вересні минулого року взяв участь у шабаші в Москві – в оголошенні “про приєднання” Росією окупованих частин Херсонської, Запорізької, Луганської і Донецької областей.

Архімандрит Іоанн (Прокопенко) також “благословив”, щоб “владні особи” на тимчасово окупованій частині Запорізької області прискорили проведення “референдуму”.

Про підозру Олександру Прокопенку повідомлено за двома частинами (5 та 6) ст. 111-1 ККУ – колабораційна діяльність. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Comments are closed.