Парафіяльна рада Православної Церкви України красилівського Свято-Воскресенського храму на Хмельниччині, де прихильники УПЦ МП кричали “Ганьба!”, звертатиметься до суду.

Про це розповіла Красилівська міська голова Ніла Островська, повідомляє Суспільне.

“Зафіксовано те, що добровільно не було звільнено приміщення. У присутності представників поліції, правоохоронних органів 25 червня складено відповідний акт і парафіяльною радою готується звернення до суду. Тоді вже виконавча служба буде це все здійснювати”, — сказала Суспільному Хмельницький Красилівська міська голова Ніла Островська.

Голова зборів парафіяльної ради церкви Наталія Свистун розповіла: “В п’ятницю, 23 червня, ревізійна комісія прийшла до Свято-Воскресенського храму провести інвентаризацію майна, були залучені військові. Невелика кількість парафіян МП прибігла з образами на адресу членів комісії. Пізніше, при виході з території храму військових, ці віряни скандували “Ганьба!”, що і є на відео. Але це не був похорон, це ревізійна комісія приходила виконати свою роботу”.

Офіційну позицію щодо відео Хмельницька єпархія УПЦ МП опублікувала, 25 червня, через два дні після події.

Там підтвердили, що відспівування у храмі не було. А вхід ревізійної комісії ПЦУ до храму називають спробою рейдерського захоплення.

Перехід Свято-Воскресенської церкви до складу ПЦУ розпочався 10 квітня і завершився 30 травня 2023 року, сказала Ніла Островська.

В Красилові 10 квітня понад 1500 членів релігійної громади проголосували за перехід Свято-Воскресенського храму з УПЦ МП до ПЦУ. На територію церкви учасників зборів не пустили парафіяни УПЦ МП.

Comments are closed.