Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 червня зустрівся з 48-м віцепрезидентом Сполучених Штатів Америки Майком Пенсом.

Зустріч проходила на території адміністративного центру Православної Церкви України – Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, повідомляє пресслужба ПЦУ.

На її початку Предстоятель ПЦУ та американський державний діяч вшанували захисників України, які полягли у боротьбі з російськими загарбниками, поклавши квіти до меморіалу «Стіна пам’яті». Далі сторони відвідали кафедральний Свято-Михайлівський собор.

Під час спілкування мова йшла про боротьбу народу України супроти російського агресора та відстоювання нашої свободи й незалежності. Предстоятель наголосив, що ці цінності є даром Божим і українці продовжуватимуть їх захищати, допоки ворог не покине нашу землю.

Також він розповів високоповажному гостю про становлення автокефальної Православної Церкви України, релігійну ситуацію в нашій державі та діяльність ПЦУ на ниві капеланського служіння, задля духовного піклування про наших військовослужбовців, які стикаються з жахіттями війни.

На завершення зустрічі Митрополит Епіфаній подякував Майку Пенсу за підтримку України й побажав йому Господньої допомоги, сил і натхнення для подальшого захисту свободи і справедливості.

Comments are closed.