Білоруська Православна Церква Московського Патріархату готова поселити ченців УПЦ МП із Києво-Печерської лаври на своїй території у разі виселення з монастиря, йдеться в повідомленні синоду.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Синод Білоруської Православної Церкви свідчить, що у разі насильницького виселення ченців з Києво-Печерської лаври, вони можуть знайти місце подальшого чернечого подвигу в чернечих обителях Білоруської Православної Церкви», – йдеться в заяві білоруських ієрархів.

БПЦ, яка є Білоруським екзархатом Московського патріархату і належить до Російської Православної Церкви (РПЦ), заявила, що виступає проти «вигнання братії Києво-Печерської лаври з обителі, де вони протягом десятиліть трудяться у богоугодженні та молитві на благо українського народу».

У грудні 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних із центрами впливу в Росії.

У березні керівництво національного заповідника «Києво-Печерська лавра» зобов’язало представників УПЦ МП до 29 березня залишити територію та будівлю лаври через розірвання договору. Ченці відмовилися виконати цю вимогу.

4 липня у Києво-Печерській лаврі розпочала роботу комісія з опечатування, але ченці почали чинити спротив діям комісії.

Comments are closed.