Патріарх Московський Кирило у зв’язку з винесенням вироку митрополитові Тульчинському та Брацлавському УПЦ МП Іонафану заявив, що “рішення суду беззаконне”, а Іонафан, “незважаючи ні на що, залишався вірним своїй Церкві та побратимам по вірі Христовій”.

Про це йдеться на сайті РПЦ.

Кирило Гундяєв наголошує, що “особисто знає митрополита Іонафана за роками його навчання та праці у Ленінградській духовній академії”.

Він вважає, що “звинувачення є абсолютно нікчемними”, а докази “сфальсифікованими”.

“Преосвященний Іонафан, як і вся Церква, молиться за мир, закликає до духовної єдності Святої Русі, а також відстоює права Української Православної Церкви, викриваючи канонічну неправду розколу. Саме за це його засудили.

У цьому продиктованому ненавистю до Української Православної Церкви судовому рішенні бачимо черговий акт кричущого порушення релігійної свободи, приклад гонінь на віру.

Знову закликаю світову спільноту, релігійних та політичних лідерів, правозахисні організації звернути увагу на цілеспрямовану політику української влади, спрямовану на знищення Української Православної Церкви, на продовження безкарних переслідувань її ієрархів та кліриків, ченців та мирян”, – заявив Патріарх РПЦ.

Як повідомляла РП, за матеріалами Служби безпеки України засуджено митрополита УПЦ МП – очільника Тульчинської єпархії у Вінницькій області Іонафана (Єлецьких), який публічно виправдовував російську збройну агресію проти України.

Comments are closed.