Предстоятель автокефальної Православної Церкви України 15 серпня 2023 року зустрівся у своїй резиденції – Митрополичому домі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Мартіном Єґером.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

На початку спілкування Митрополит Епіфаній привітав високоповажного гостя з призначенням на посаду Посла в Україні та подякував за значну допомогу, яку Німеччина надає нашій державі у непростий час протистояння триваючій повномасштабній російській агресії.

Також під час зустрічі сторони обговорили продовження співпраці у благодійних та гуманітарних проєктах, релігійну ситуацію, зокрема і на тимчасово окупованих територіях, роль Церкви у зміцненні української ідентичності, продовження міжнародної підтримки нашої держави та шлях України до ЄС і НАТО.

Мартін Єґер запевнив, що Німеччина і надалі в багатьох сферах допомагатиме Україні в боротьбі за свободу.

У відповідь митрополит зазначив, що для нас це дуже важливо, а українці, як духовно сильні та незламні, продовжать боротися стільки, скільки потрібно, але в цій нерівній боротьбі ми вкрай потребуємо постійної підтримки наших однодумців.

Comments are closed.