В УПЦ МП заявили, що доступ на територію монастиря заборонили очільнику УПЦ МП митрополиту Онуфрію та керуючому справами митрополиту Бориспільському і Броварському Антонію.

Про це розповів голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, пише pravlife.org.

«Національний заповідник створив якісь списки, за якими правоохоронці пропускають на територію лаври. До цих списків увійшли лише священнослужителі у званні ченців. Туди не внесли семінаристів та інших послушників монастиря, які тепер не можуть вийти за територію лаври, бо їх назад не пропустять. На підставі якого закону це відбувається, нам так і не пояснили. Також доступ на територію лаври заборонено предстоятелю УПЦ митрополиту Онуфрію та митрополиту Антонію, який керує справами УПЦ», – сказав митрополит Климент.

Він зазначив, що насельникам та семінаристам, які перебувають в обителі, заблоковано доступ до складських приміщень із продовольством.

«На території лаври є льохи, де зберігається їжа. Кілька днів тому правоохоронці оточили ці приміщення, і тепер ми не маємо доступу до цих складів», – сказав митрополит Климент.

Comments are closed.