В РПЦ повідомили, що перший монах з Києво-Печерської лаври переїхав у Псково-Печерський монастир.

Про це митрополит Псковський і Порховський Тихон (Шевкунов), який також є головою Патріаршої ради з питань культури РПЦ, сказав журналістам російських ЗМІ.

“У нас уже живе один монах з Києво-Печерської лаври, чудовий батюшка приїхав. Ми були раді виявити йому якнайповнішу гостинність, по-братськи”, – сказав Тихон.

Як уточнили ТАСС в пресслужбі Псковської єпархії РПЦ, “батюшка, що прибув, із перших днів користувався увагою у прихожан Псково-Печерського монастиря, він також активно допомагав на монастирських полях і в інших господарських справах монастиря”.

Як повідомляла РП, раніше в РПЦ заявили, що готові прийняти в себе монахів УПЦ МП із Києво-Печерської лаври. Про це сказав заступник очільника синодального відділу РПЦ із взаємодії Церкви із суспільством Вахтанг Кіпшидзе. Функціонер РПЦ повідомив, що вони готові прийняти монахів на території РФ та розселити їх у свої монастирі. Проте, на його думку, такий сценарій є крайнім. А найбільш правильно було би, якби монахи “не почували себе чужими у своїй країні”.

Comments are closed.