Під час візиту до Вселенського Патріархату Митрополит Київський і всієї України Епіфаній на запрошення старця-митрополита Халкидонського Еммануїла відвідав Халкидонську митрополію.

Про це повідомила пресслужба ПЦУ.

В зустрічі також взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків митрополит Білоцерківський Євстратій та генеральний секретар Священного Синоду Вселенського Патріархату архімандрит Григорій.

Митрополит Еммануїл тепло привітав Предстоятеля Православної Церкви України в історичній будівлі давньої Халкидонської митрополії – старшої за честю кафедри Вселенського Патріархату, розташованої в межах сучасної азійської частини м. Стамбул в районі Кадикьой. Традиційно архієреї цієї митрополії, в якій 451 року проходив IV Вселенський собор, посідають першість серед ієрархів Вселенського Патріархату відразу після Предстоятеля.

«Для нас велика честь вітати Ваше Блаженство в Халкидонський митрополії. Нещодавно Ви гостинно приймали мене у Києві, і я радий, що тут, у священному місці, тісно пов’язаному з історією Православ’я, ми можемо продовжити наше спілкування», – зазначив митрополит Еммануїл.

Епіфаній подякував старцю-митрополиту Халкидонському за гостинність і конструктивну співпрацю. «Ви добре знайомі з українським церковним питанням. З благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія Ви безпосередньо очолювали процес підготовки до Об’єднавчого Собору і його проведення, а також і в подальшому не раз відвідували Україну. Впевнений, що Ваш візит до Києва, зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським, обговорення подальших кроків щодо втілення гуманітарних та миротворчих аспектів української формули миру, про що йшлося під час візиту глави української держави до Вселенського Патріархату в липні цього року – все це дасть добрі плоди», – зазначив Митрополит Епіфаній.

У дружній конструктивній розмові ієрархи обговорили ці та інші питання, які стосуються церковної ситуації в Україні, взаємодію Вселенського Патріархату і Православної Церкви України у двосторонньому форматі та в контексті міжхристиянської і міжнародної співпраці.

 

Comments are closed.