ПЦУ не сяде за стіл переговорів із представниками РПЦ, чиї руки в крові українців.

Про це заявили в ПЦУ, коментуючи перенесення Всесвітньою Радою Церков засідання круглого столу, на якому передбачався діалог між церковними організаціями України, повідомляє Україна православна.

Фото: Центр інформації РПЦвУ у Facebook

«ПЦУ не бачить сенсу в діалозі з представниками РПЦ, які по суті є агентами російських спецслужб. Від літа, коли делегація ВРЦ була в Києві, з боку РПЦ не лише не було виявлено ознак дистанціювання від агресивної політики Кремля – навпаки, і очільник РПЦ, і Московська патріархія стали виявляти ще більшу і однозначну підтримку агресії. Багато оглядачів критикують ВРЦ за слабку і двозначну позицію, дуже подібну до позиції інших міжнародних інституцій, де представлена Москва – ООН та ОБСЄ.

Думка окремих чільних осіб ВРЦ, що ПЦУ можна примусити сісти за один стіл з кремлівськими агентами в рясах, використовуючи як важіль впливу питання заявки про членство в Раді – глибоко хибна. ПЦУ не настільки зацікавлена в набутті членства в організації, де вплив РПЦ залишається великим, аби заради цього сідати за один стіл з тими, у кого руки в крові українців. Для ПЦУ формат Конференції Європейських Церков, де вона вже є членом, є оптимальним для екуменічної співпраці», – зазначає джерело в ПЦУ.

Раніше керівництво ВРЦ здійснило візити до Церков в Україні та РПЦ з метою забезпечення участі в процесі діалогу.

Згодом Всесвітня Рада Церков повідомила, що переносить засідання круглого столу, на якому передбачався діалог між церковними організаціями України.

Comments are closed.