Глибоцький районний суд Чернівецької області визнав священнослужителя Української Православної Церкви МП винним у колабораціонізмі.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок суду.

23 березня 2023 року на кладовищі села Черепківці на буковині відбулося поховання загиблого українського військового. Священник звернувся із промовою до понад шістдесяти людей: «…Донбас і Крим не наші землі, що там російськомовні люди і українців там ненавидять, тому не треба туди йти… Америка буде воювати з Росією на території України, що ми зараз і бачимо, що зараз і робиться».

Він публічно заперечив збройну агресію РФ проти України, тимчасову окупацію частини території України, публічно закликав до підтримки рішень чи дій держави-агресора, до невизнання державного суверенітету України на тимчасово окупованій території.

До суду надійшла письмова заява, що священник повністю визнає свою вину за ч.1 ст. 111-1 КК. Він погодився на спрощений розгляд обвинувального акта без його участі.

Йому призначили покарання у виді заборони на 12 років обіймати посади в релігійних організаціях та вести діяльність, повʼязану з публічними виступами.

Comments are closed.