УПЦ МП найняла в США лобіста, якому платить по 1400 доларів за годину за розповіді про їхнє “переслідування” в Україні.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат Мар’ян Заблоцький.

“Останні три тижні «ФСБ в рясах» платить одному лобісту по $1,400 за годину (!), щоб обливати Україну брудом. Звісно, що така діяльність негативно впливає на шанси отримати фінансову та воєнну підтримку, адже питання релігії дуже чутливе особливо для республіканців.

На щастя, минулого тижня делегація українських релігійних лідерів відвідала США і доводила свою позицію. Але, як це часто буває з московським патріархатом, ті покладаються на бабло, якого в них хоч греблю гати.

На мою думку, така діяльність московського патріархату це державна зрада, чергова зрада зі списку їх свідомих зрад. Сподіваюсь, що наші органи перевірять законність такого фінансування”, – йдеться в дописі.

Водночас автор зазначає, що очевидно, фінансує ці наклепи “основний спонсор московської церкви в Україні”, натякаючи на Вадима Новинського.

“Мені особисто важко уявити, щоб кошти ці могли йти від когось іншого, крім як від одного підсакнційного олігарха — основного спонсора московської церкви тут. Тому порушення цих санкцій тут цілком ймовірне. Можливо, і законодавства США, якщо реальним платником був цей олігарх”, – йдеться в дописі.

Comments are closed.