Чернівчанин Едгар Каланча почав отримувати погрози від невідомих після підтримки безпекових заходів Служби безпеки України, які напередодні провели на території Свято-Вознесенського Банченського монастиря.

Про це повідомляють репортери С4.

У четвер, 9 листопада, на території Банченського монастиря працівники СБУ та Нацгвардії проводили безпекові заходи. Чернівчанин Едгар Каланча, побачивши відео перевірки монастиря, поділився ним на своїй сторінці в Instagram. Згодом отримав погрози.

«Учора ввечері мені подзвонили з двох номерів і почали погрожувати, розказувати, що в них є моя фотографія, моя сторінка в Instagram, вони знають що я живу в Чернівцях, знайдуть, приріжуть мене, вб’ють і зроблять все страшніші речі», – розповідає чоловік.

За словами Едгара, невідомі зателефонували до нього й спитали, чи це він поширив Stories про отця Лонгіна з Банченського монастиря, а затим сказали, що їм потрібно зустрітися.

«Казали, що я не знаю, що там взагалі відбувається, чого я так розмовляю про Банчени, що там віруючі люди, люди від Бога, і я ніякого права не мав виставляти в сторіс підтримку Служби безпеки України», – каже Каланча.

Вранці 13 листопада чернівчанин зателефонував у поліцію та написав заяву. Нині чекає на розслідування та подальші дії правоохоронців.

Як повідомляла РП, Служба безпеки та Національна поліція викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

За матеріалами Служби безпеки, фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Comments are closed.