З нагоди дня пам’яті преподобного Паїсія Величковського – небесного покровителя міста Полтави – Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 15 листопада очолив Божественну літургію у рідному храмі преподобного – Свято-Успенському кафедральному соборі.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан та духовенство єпархії.

За богослужінням також молилися захисники Батьківщини, представники місцевої влади та віряни.

Після прочитання Євангелія Предстоятель виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Після літургії відбувся молебень до преподобного Паїсія Величковського, який є молитовником та заступником своєї малої батьківщини м. Полтави. Також Митрополит Епіфаній освятив скульптурне зображення святого Паїсія Величковського.

Предстоятель Православної Церкви України відзначив церковними нагородами наших новітніх героїв – захисників України, а також воїнів (посмертно), які віддали життя захищаючи нашу Батьківщину. Окрім того Митрополит Епіфаній вручив відзнаки волонтерам, меценатам та благодійникам єпархії, а керуючому Полтавською єпархією митрополиту Федору – подарував панагію.

Також відбулося вручення Дипломів і відзнак лауреатам премії імені преподобного Паїсія Величковського. Зазначимо, що премію присвоюють щорічно окремим особам, колективам, організаціям і установам за вагомий внесок у справу відродження Української Церкви, утвердження української державності, зміцнення духовності, за визначні досягнення у духовній царині Православ’я.

Comments are closed.