На Афоні представники Моспатріархату були вражені, коли побачили, з якими почестями приймають в.о. намісника монастиря ПЦУ Києво-Печерської лаври о. Авраамія.

Про це він розповів в інтерв’ю Україні Православній.

“Господь і підтримує, і стверджує. Після поїздки на Афон я особливо це відчув. Мене приймали з усіма почестями, як ігумена. Коли ми прибули на Ксенофонт, там була делегація українців, яка їхала у літню школу у Волос. У тому числі – представники духовних шкіл Моспатріархату. Коли вони побачили, як ігумен нас приймає, то для них це було неочікувано. Вони не служили, не причащалися”, – розповів о. Авраамій.

За його словами, він запросив до лаври ігумена афонського монастиря Ксенофонт.

“У мене була душевна розмова з ігуменом монастиря герондою Олексієм. Ці слова згадую щодня. Він каже таке: “Митрополит Онуфрій хороша людина, але все, що відбувається в УПЦ МП, то через непослух Вселенській Церкві”. Тому що в 2018 році, коли він знехтував запрошенням на собор, це був непослух. Геронда запевнив у своїй молитві за Україну та наших військових. Казав, що треба потерпіти і все мине, лавра розквіте. Я запросив його, він пообіцяв, що прибуде в Києво-Печерську лавру найближчим часом”, – розповів в.о. намісника.

Comments are closed.