Сьогодні одне з великих богородичних свят – Введення у храм Пресвятої Богородиці.

Це свято ми відзначаємо не лише у спомин про подію із життя Пресвятої Богородиці, але й для того, аби пригадати обітницю Її праведних батьків – святих Іоакима та Анни, які, будучи бездітними, дали обіцянку, що якщо Господь пошле їм дитину, вони віддадуть Її для служіння Богу, розповіли в ПЦУ.

Вони залишилися вірними своїй обітниці перед Господом, і трирічна Марія, Якій судилося послужити Боговтіленню та стати Богоматір’ю, увійшла до Єрусалимського храму та навіть у Святеє Святих, куди міг входити тільки первосвященник і лише раз на рік.

Так само, як Господь виконує свої обіцянки, так і ми маємо пильнувати й дотримуватися обітниць, що їх ми приносимо Господу: коли молимося, каємося у гріхах, обіцяємо виправитися і плекати у собі найвищі чесноти, чинити справи милосердя. І це свято покликане послужити нам нагадуванням про наші обітниці та важливість їх виконання.

Нехай за молитвами Пресвятої Богородиці Господь дарує нам щиру віру, нелицемірну любов, щоби всім цим ведені увійшли ми в Царство Небесне, де всі святі перебувають.

Comments are closed.