У захопленому Московським Патріархатом храмі на тимчасово окупованій території настоятель змушував парафіян публічно відректися від ПЦУ та свого архієрея.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook митрополит Донецький і Маріупольський ПЦУ Сергій Горобцов.

“Сьогодні спілкувався з літнім парафіянином одного з храмів тимчасово окупованої Донеччини. Ледве додзвонився до мене на один з моїх месенджерів. Розповів, що в храмі, який московський патріархат нещодавно захопив і привласнив собі, так званий настоятель на проповіді примусово заставив віруючих «ВГОЛОС» відректися від мене і від Православної Церкви України”, – зазначив митрополит.

Водночас він розповів, що більшість вірян не зреклися своєї Церкви.

“90 % людей просто мовчали, бо вони памʼятали, що я разом зі своїми друзями-меценатами побудували і оздобили цей храм. Більшість віруючих я хрестив, вінчав ще й викладав християнську етику в місцевій школі. Знайшлися деякі, які відмовилися. Але я уявляю, яку пропаганду провів цей московській піп, що бідні люди йому повірили”, – написав Сергій Горобцов.

Він нагадав, що “рашисти силою захопили наші храми, посадили наших священників у російські вʼязниці, користуються храмами, автівками житлом та іншим”.

Comments are closed.