УПЦ МП має в постійному користуванні або в приватній власності 31 земельну ділянку на  території Луцької міської територіальної громади.

Про це повідомили в Луцькій міській раді.

Фото: УНІАН

Після інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні УПЦ МП на території Луцької МТГ, оприлюднено перелік релігійних організацій УПЦ МП (їх 23) та ділянок, якими вони користуються – загалом 31.

Переважна більшість земель у постійному користуванні, деякі ділянки – в приватній власності.

Як повідомляла РП, 29 листопада 2023 року Луцька міська рада підтримала проєкт рішення про припинення права користування земельними ділянками для церкви Московського Патріархату на території громади.

Рада зобов’язала департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з управлінням інформаційної роботи не пізніше 10.12.2023 оприлюднити результати інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні УПЦ МП на території Луцької міської територіальної громади на офіційному сайті Луцької міської ради.

Депутати доручили департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами спільно з юридичним департаментом у разі невиконання релігійними організаціями УПЦ МП статті 12 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» до 01.02.2024 підготувати документи про припинення права користування земельними ділянками на території Луцької міської територіальної громади.

Comments are closed.