У мережі поширили відео конфлікту за участі чоловіка у військовій формі та священника. На відео чоловік звинувачує священника у неявці до ТЦК, а також розмовляє з ним зневажливо. На відео відреагував начальник Львівської ОВА, а також у Львівському обласному ТЦК.

Про це повідомляє Суспільне.

Відео поширила Софія Чмир у Facebook. Судячи з коментарів, інцидент відбувся у Стрийському районі Львівщини. Також користувачі зауважили, що чоловік у військовій формі втратив на війні двох синів. У відео він заявив претензію про те, що під час прощання священник назвав його сина “раб божий”, а не відповідно до військового звання.

Вночі, 12 грудня, на конфлікт відреагував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Судячи зі всього, люди на відео знайомі і в чоловіка у військовій формі є особиста образа на отця. Ситуація потребує повного зʼясування, адже в інтернеті є лише фрагмент відеозапису і вирвана з контексту розмова”, — написав Максим Козицький.

Він також звернувся до Львівського обласного ТЦК та СП з проханням зʼясувати, чи дійсно чоловіки у формах на цьому відео є працівниками ТЦК, і дати оцінку їхнім діям.

Вранці, 13 грудня, у обласному ТЦК і СП пояснили ситуацію. Зокрема, розповіли, що за фактом провели перевірку та з’ясували, що чоловік у військовій формі, який зневажливо розмовляв зі священником, є цивільним.

“Під час здійснення планового оповіщення для уточнення військо-облікових даних військовозобовʼязаних в процес роботи військослужбовців ТЦК та СП втрутилась цивільна особа у військовій формі, що має особисту неприязнь до священнослужителя”, — повідомили у Львівському обласному ТЦК і СП.

Також там додали, що дії військовослужбовців ТЦК та СП були правомірними.

“Повістка була виписана заздалегідь. Громадянин (священник), який являється військовозобовʼязаним, викликався у ТЦК та СП для уточнення військооблікових даних. Нагадуємо, що в країні триває повномасштабна війна, обовʼязок кожного громадяни зʼявитись для уточнення облікових даних у разі утримання повістки”, — додали у ТЦК та СП.

Comments are closed.