Програма візиту Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Епіфанія та інших гостей з України до Швеції продовжилася у столиці країни Стокгольмі.

У соборному храмі на честь великомученика Юрія Переможця, який є центром Митрополії Швеції і Скандинавії Вселенського Патріархату,  Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, гостей з України та представників місцевих лютеранських Церков зустрів митрополит Стокгольмський і Скандинавський Клеопа. За грецькою богослужбовою традицією було звершено подячний молебень, під час якого була піднесена молитва про перемогу над агресором і мир в Україні, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Звертаючись до Предстоятеля ПЦУ митрополит Клеопа тепло привітав його від себе та від митрополії Вселенського Патріархату в Скандинавії, згадавши про важливі рішення, які були ухвалені Матір’ю-Церквою щодо України п’ять років тому, завдяки чому Православна Церква України посіла своє рівноправне місце серед автокефальних Церков-Сестер.

Відповідаючи на теплі вітання Митрополит Епіфаній подякував митрополиту Клеопі, а у його особі – Всесвятійшому Вселенському Патріарху Варфоломію за турботу, наголосивши, що надання Томосу про автокефалію ПЦУ було справді історичним.

«Ми також особливо вдячні за молитовну, моральну, гуманітарну та іншу допомогу, яку отримуємо від Вселенського Патріархату в час війни. Мати-Церква вустами Патріарха та інших представників ясно засуджує російську агресію, викриває її диявольський характер», – зазначив Митрополит Епіфаній.

Програма візиту до Стокгольму продовжилася зустріччю з керівниками та представниками Християнської Ради Швеції, яка об’єднує практично всі християнські деномінації, представлені у цій країні. В зустрічі також взяли участь представники місцевої української громади.

Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Митрополит Епіфаній та єпископ Німецької євангелічно-лютеранської Церкви України Павло Шварц розповіли про досвід співпраці в рамках Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, а також про поточну ситуацію в нашій країні, зокрема про виклики, які постають перед суспільством і релігійними громадами внаслідок російської агресії.

Серед іншого Блаженнійший владика у своєму слові підкреслив важливість морального осудження християнами світу того зла, яким є російська агресія та ідеологія «русского міра», що стоїть за нею. Також Митрополит Епіфаній закликав продовжувати молитву про перемогу і мир в Україні, бо це є духовна зброя, яка також допомагає у боротьбі з російською імперією зла.

На завершення програми візиту до Швеції Предстоятеля Православної Церкви України та інших українських гостей було прийнято в Урядовому офісі Швеції представником Міністерства закордонних справ цієї країни, головою профільного департаменту послом Петером Еріксоном та іншими відповідальними особами.

Comments are closed.