В УПЦ МП заявили, що всю офіційну інформацію щодо їхньої Церкви та єпископату слід брати з офіційних джерел. Зокрема, як уточнили в коментарі, це стосується й інформації, “яка міститься в церковних календарях”.

У повідомленні на офіційному сайті УПЦ МП також наголошують, що офіційна інформація загальноцерковного характеру (відомості про єпископат, монастирі, духовні школи, інші установи Української Православної Церкви тощо) міститися виключно в офіційних виданнях їхньої Церкви.

“У зв’язку з розповсюдженням в інформаційному просторі маніпулятивних публікацій Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ нагадує, що офіційна інформація загальноцерковного характеру (відомості про єпископат, монастирі, духовні школи, інші установи Української Православної Церкви тощо) міститися виключно в офіційних виданнях Української Православної Церкви.

Щоб не стати об’єктом маніпуляцій, всім бажаючим отримати офіційну інформацію щодо УПЦ і її єпископату слід звертатися виключно до офіційних джерел Української Православної Церкви. У тому числі це стосується і інформації, яка міститься в церковних календарях”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляла РП, в Москві РПЦ випустила “Патріарший календар”, в якому серед членів синоду та ієрархів розміщені фото  очільника УПЦ МП Онуфрія та інших ірхієреїв з України.

Comments are closed.