В УПЦ МП заявили, що “в канонічному устрої Херсонської єпархії жодних змін не відбулося”.

Так на офіційному сайті УПЦ МП прокоментували інформацію про створення рішенням синоду РПЦ Скадовської єпархії на окупованій частині Херсонщини.

В УПЦ МП наголошують, що “створення та реорганізація нових єпархій в межах її канонічної території здійснюється виключно Синодом УПЦ або Собором Єпископів УПЦ та Собором УПЦ”.

“Наразі цими вищими органами управління УПЦ жодних рішень щодо змін у структурі Херсонської єпархії не приймалося. Тому в канонічному устрої цієї єпархії жодних змін також не відбулося. Її правлячим архієреєм, який відповідальний за дотримання канонічного устрою у всіх визначених Статутом про управління єпархією адміністративних одиницях Херсонської області, в тому числі і на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, є митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляла РП, синод РПЦ ухвалив рішення про утворення на окупованій території Херсонської єпархії УПЦ МП Скадовської єпархії РПЦ з кафедральним центром у Скадовську.

Як йдеться в документах синоду за 27 грудня 2023 року, таке рішення ухвалено у відповідь на “звернення до Моспатріарха Кирила (Гундяєва) більшості священнослужителів Херсонської єпархії УПЦ МП та насельниць Миколаївського жіночого монастиря”.

Comments are closed.