Ми, українці, входимо у новий рік – з Богом в душі і серці, з нашими щирими молитвами, з вірою і надією на нашу велику, справедливу перемогу.

Про це написав Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, вітаючи українців із Новим роком.

“З чим ми входимо в чергове новоліття? Не з прагненням війни, не зі злом, не з дияволом – з цим залишається наш ворог, агресор, окупант. Ми входимо в новий рік з найбільшим бажанням справедливого миру, з любов’ю до рідних і до України, з жертовністю, з якою наші захисники боронять нас на фронті, зі співчуттям до горя ближніх, з небайдужістю до людей… Ми, українці, входимо у новий рік – з Богом в душі і серці, з нашими щирими молитвами, з вірою і надією на нашу велику, справедливу перемогу.

Ми зранені, але нескорені. Ми зазнали багатьох втрат, але залишаємося непереможними. Ми справді стомлені, але духом міцні й сильні. Ми непорушні у своєму бажанні утверджувати правду, любов, підтримувати тих, кому важко. Тому ми досі не стаємо на коліна – окрім як перед Богом, ми не зламалися, як того хотів ворог.

Комусь рік, що минає, здався напрочуд коротким, комусь – занадто довгим. Це тому, що час – дивна річ: його так мало, коли щось робиш або кудись спізнюєшся, і так багато, коли просто чекаєш… Тому коли здається, що до перемоги – ціла вічність, то треба надалі робити задля неї добрі справи, наближати її крок за кроком, робити свій посильний внесок, з користю проживаючи час, який відведений для нас у цьому світі.

Новий рік завжди приносить зміни. Віримо і молимося, щоби вони були на краще, на добро і утвердження такого бажаного і дорогоцінного для нас миру. І хоча знаємо, що попереду буде важко, бо ворог не відступає і лютує – але віримо, що дійдемо до перемоги, до нашої духовної весни, до оновлення і розквіту. Якраз в час різдвяного періоду сонце вже повернуло на весну. Тож які б далі не лютували морози, яка б не здіймалась хуртовина, але день потроху стає довшим, а ночі коротшими, відтак – стає більше світла і надії.

Світла, тепла, надії і ПЕРЕМОГИ бажаю всім нам у новому році. Нехай мир і благословення Боже спочивають на кожній людині, яка прагне і чинить добро. Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!” – зазначив він.

Comments are closed.