Згорів будинок, у якому живе митрополит Банченський УПЦ МП Лонгин (Жар). Його судять за розпалювання релігійної ворожнечі.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 2 січня 2024 року близько четвертої години ранку загорівся будинок, у якому живе митрополит Банченський Лонгин. Як передають в мережі інформацію з місця подій, сам митрополит Лонгин не постраждав, проте дах будинку згорів повністю, а саме житло більше непридатне до проживання.

“Люди впевнені, що йдеться саме про підпал будинку зловмисниками. Нагадаємо, що намісник важко хворий і нещодавно пережив операцію”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляла РП, Служба безпеки та Національна поліція викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

За матеріалами Служби безпеки, фігуранту повідомлено про підозру за ч.1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Як повідомляла РП, на Буковині священник УПЦ МП допомагав ухилянтам тікати за кордон і влаштував для цього цілу схему.  Ухилянтів збирали на території Вознесенського Банченського чоловічого монастиря, що в колишньому Герцаївському районі. Намісником цього монастиря є впливовий ієрарх УПЦ МП митрополит Лонгин (Жар). А допомагав ухилянтам нібито його помічник.

Comments are closed.