Священник Іван Радевич родом зі Снятина на Прикарпатті після 20 років служіння в Парижі повернувся в Україну й пішов на війну.

У французькій столиці правив на парафії Православної Церкви Святого Симона Зилота. Цю церкву в 1926 році заснував голова директорії Української Народної Республіки Симон Петлюра.

Про це повідомляє Репортер.

20 березня 2022 року Радевич уже був в Україні. Спершу волонтерив у «Правому секторі», а з червня 2022 року служить у 67 окремій механізованій бригаді. Як сам каже – простий водій у медроті.

Іван Радевич має позивний «Француз», бо ж служив у Парижі. Каже, якогось особливого ставлення серед побратимів не відчуває. Священник працює в евакуаційному відділенні. Він вивозить поранених. Згадує, що два місяці працювали дуже близько, вивозили хлопців прямо з окопів. Потім вже возив зі стабпунктів у госпіталі.

В екіпажі троє людей – водій і два медики. Робота Радевича – вивезти, хоч, каже, помагав і шини накладати, рани обробляти. Вивозили й загиблих.

Отець Іван розповідає, що завжди  має з собою і церковні речі, бо, мовляв, сьогодні, може, нікому не треба, а завтра – знадобиться.

Comments are closed.