Патріарх РПЦ Кирило позбавив священного сану архімандрита Кирила (Говоруна), який засудив війну РФ проти України.

Про це повідомила пресслужба РПЦ, пише Главком.

Відомо, що в 2022 році, після вторгнення Росії в Україну, Говорун став співавтором декларації богословів, у якій концепцію «русского мира» було визначено як лженауку.

Згідно з повідомленням РПЦ, «на підставі рішення єпархіального церковного суду Московської єпархії від 31.10.2023 р. архімандрит Кирило (Говорун) позбавляється священного сану за порушення 25-го правила Святих Апостолів». 25-те правило Святих Апостолів, яке, як стверджується, порушив Кирило (Говорун), передбачає усунення від священного сану для тих, хто був звинувачений у «блудодіянні, клятвопорушенні чи крадіжці».

У грудні 2023 року Єпархіальний церковний суд Московської єпархії позбавив Кирила Говоруна священного сану та віддав під церковний суд за те, що він служив у Києві з духовенством Константинопольського Патріархату. Саме цю провину в РПЦ визнали клятвозлочином.

15 серпня архімандрит Кирило (Говорун) звинуватив наближеного до Патріарха Кирила митрополита Леоніда (Горбачова) у гомосексуальності. У відповідь Леонід заявив, що звернувся до церковного суду.

Нагадаємо, архімандрит Кирило (Говорун) викрив брехню РФ про українську церкву, яка пропагується Московським Патріархатом за гроші Вадима Новинського.

Comments are closed.