У Ладижині на Вінниччині священник УПЦ МП роками крав електроенергію.

Про це повідомляє “На Парижі”.

Працівники Тростянецької дільниці РЕС виявили несанкціоноване підключення приміщень Свято-Казанського храму у Ладижині до електромережі. За словами енергетиків, через під’єднання поза лічильником тривалий час відбувалась крадіжка електроенергії.

На територію релігійної споруди 15 січня завітали енергетики. Саме вони і виявили підключення поза лічильником. Дроти тягнулись до приміщення, яке раніше займали священник Московського Патріархату та нечисленні його прихильники.

На місце було викликано слідчо-оперативну групу поліції та колишнього настоятеля храму Євгенія Воробйова, адже саме він хазяйнував тут протягом останніх 7 років.

Священник не заперечував виявлений факт і, відповідно, крадіжку електроенергії. При людях він погодився з виявленим правопорушенням та тим, що спричинив енергетикам збитки. При складанні акту про несанкціоноване підключення енергетики підрахували, що збитки сягають близько 90 тисяч гривень.

У пресслужбі АТ «Вінницяобленерго» зазначили, що у «Гайсинських електромережах» підтвердили існування акту, але зауважили, що «комісія його ще не розглядала і тому без розгляду інформацію про борг не надають».

Нагадаємо, у листопаді минулого року більшість парафіян Свято-Казанського храму на зборах підтримали перехід з УПЦ МП до ПЦУ. Проте нечисленна група прихильників Московського Патріархату та протоієрей Євгеній Воробйов продовжували незаконно утримувати приміщення. Лише ранком 9 січня віряни ПЦУ повернули собі релігійну споруду.

Як повідомляла РП, російські прапори, ікони царської родини, книжки з благословенням Кирила – такий “спадок” залишили після себе прихильники УПЦ МП в Ладижині на Вінниччині після того, як громада перейшла до Помісної Церкви.

Comments are closed.