Предстоятель Православної Церкви України 20 січня 2024 року відкрив та освятив у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (корпус №70) першу недільну школу автокефальної Української Церкви у цій обителі на честь преподобного Нестора Літописця, організовану у співпраці з Національним заповідником «Києво-Печерська лавра».

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Разом зі Священноархімандритом лаври Митрополитом Епіфанієм молилися виконуючий обов’язки намісника монастиря архімандрит Авраамій з братією та духовенством, секретар Київської єпархії протоієрей Михаїл Лесюк, меценати, маленькі учні недільної школи та їхні батьки.

Після відправи Предстоятель звернувся до присутніх з першосвятительським словом.

Він наголосив на важливості духовного виховання майбутнього покоління українців та утвердження справжньої помісної Української Православної Церкви у Києво-Печерській лаврі – священному місці, де своїми мощами спочивають наші святі отці, які свідчать, що ми маємо глибоке духовне й історичне коріння.

Окрім того, Митрополит Епіфаній зазначив про велике значення молитви й підтримки наших воїнів – захисників України,  подякував благодійникам, які сприяють розвитку обителі й недільної школи та закликав Боже благословення на дітей, їхніх батьків і вчителів.

На звершення заходу діти влаштували для присутніх зворушливе театралізоване дійство та виконали духовні піснеспіви.

Comments are closed.