Очільник Московського Патріархату в Україні митрополит Онуфрій повідомив, що за рік кількість парафій УПЦ МП за кордоном зросла із 30 до 80.

Про це йдеться в його зверненні до учасників II Зібрання західноєвропейського духовенства УПЦ МП, опублікованому на офіційному сайті Церкви.

“За майже два останні роки вашого служіння в діаспорі ми вже бачимо значні плоди, для здобутку яких ви докладаєте чимало зусиль. Якщо минулого року, коли ви зустрічалися в Мілані, наша Церква мала близько 30 парафій в діаспорі, то сьогодні наших громад вже є більше 80”, – сказав він.

У своєму зверненні Онуфрій вкотре стверджує, що в Україні “систематично здійснюється тиск на Українську Православну Церкву, відбуваються рейдерські захоплення парафій, а вірних дискримінують тільки за їхню приналежність до нашої Церкви”.

Він вважає, що парафії УПЦ МП за кордоном – це “острівець Батьківщини, де українці можуть почути пастирське слово рідною мовою, зберігаючи свою православну і культурну ідентичність”.

За інформацією УПЦ МП, 23 січня 2024 року в м. Малага (Іспанія) розпочалося ІІ Зібрання західноєвропейського духовенства Української Православної Церкви МП під головуванням керуючого Західноєвропейським вікаріатством УПЦ МП єпископа Боярського Веніаміна.

Відомо, що попереднє таке зібрання відбулося 1-3 лютого 2023 року в Мілані (Італія).

Comments are closed.