Після початку війни в лютому 2014 року там, куди прийшла Росія, одразу закінчилася релігійна свобода. Ми навіть уявити не можемо, до якого ступеню там регулюється контроль за релігійним життям, піддаються гонінням всі, хто не належать до Московського Патріархату.

Про це заявив голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський на пресконференції на тему: «Нічого святого: воєнні злочини російських окупантів проти релігійних громад та священнослужителів», яку ініціювали Центр громадянських свобод і Медіацентр Україна — Укрінформ.

«Росія жодним чином не може бути захисницею традиційних цінностей, тому що вона є, що називається, чемпіоном по покинутих дітях, злочинах, зафіксованих на 100 тисяч населення, по суїцидах і алкоголізму. Там люди найменше жертвують на волонтерські, благодійні та справи милосердя. І там один з найнижчих показників релігійної поведінки, зокрема люди дуже рідко ходять до церкви. Нинішня РФ є іманентним ворогом свободи совісті. Вона є ворогом маніфестації свободної волі, свободної думки. А релігійні організації, особливо в Україні, це альтернативні центри та люди, які не можуть погодитися з тими псевдоцінностями, які насаджує РФ», – зазначив Віктор Єленський.

Він наголосив, що там, куди приходить Росія, відразу закінчується релігійна свобода.

«Одразу після початку війни в лютому 2014 року там, куди прийшла Росія, одразу закінчилася релігійна свобода. Протестанти та Київський Патріархат в Криму були шоковані тими законами, які існують у РФ. Ми навіть уявити не можемо, до якого ступеню там регулюється контроль за релігійним життям, піддаються гонінням всі, хто не належать до Московського Патріархату і навіть ті, хто належать, але можуть собі дозволити змінити формулу молитви не за перемогу російської зброї, а за мир. Як тільки РФ прийшла в Крим, її жертвами стали 50-ки, євангелісти, баптисти, які цілими громадами полишали півострів», – сказав посадовець.

Comments are closed.