Розгляд законопроєкту щодо обмеження діяльності Московського Патріархату в Україні, який  Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради мав розглянути сьогодні, 26 січня, перенесено на початок наступного тижня.

Про це повідомила журналістка Ірина Федорів, пише Главком.

«ФСБ в рясах. Комітет перенесли на початок наступного тижня. Чекаємо друге читання», – написала Федорів.

Нагадаємо, раніше голова комітету нардеп Микита Потураєв повідомив, що 26 січня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради розгляне законопроєкт щодо обмеження діяльності Московського Патріархату в Україні. «У нас заплановано для опрацювання два проєкти. Одна законодавча ініціатива від президента стосовно англійської мови (9432) та урядовий законопроєкт (8371) щодо діяльності релігійних організацій. Сподіваюся, що розгляд пройде продуктивно і ми все погодимо. По правках вже все завершили», – заявив Потураєв.

Нагадаємо, Верховна Рада України 19 жовтня 2023 року у першому читанні ухвалила законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних із Росією. Законопроєкт фактично забороняє діяльність УПЦ МП в Україні. Після ухвалення цього документу в першому читанні пів сотні нардепів на чолі з першим заступником голови фракції «Слуги народу» Андрієм Мотовиловцем звернулися до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука із закликом направити його на експертизу до Венеційської комісії.

19 січня у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт № 8371 про заборону УПЦ МП.

Comments are closed.