Архіпископ Одеський і Балтський ПЦУ Афанасій, на запрошення настоятеля храму протоієрея Михайла Харабари, звершив Божественну Літургію св. Іоана Золотоустого у храмі Успіння Пресвятої Богородиці селища Олександрівка міста Чорноморськ.

Про це повідомили в єпархії.

Ця парафія, на чолі з настоятелем, минулого тижня приєдналася до повноти Православної Церкви України, і тут вперше була звершена Божественна Літургія українською мовою. Керуючому єпархії співслужили члени єпархіальної ради, священники Біляївського благочиння Одеського району та капелани.

Під час літургії владика здійснив дияконську хіротонію над іподияконом Вадимом Гончаренком.

Після Божественної літургії архієпископ Афанасій виголосив проповідь на тему євангельського читання, де наголосив на необхідності завжди і за все дякувати Богу.

Він привітав громаду Свято-Успенської парафії у лоні Православної Церкви України. У свою чергу настоятель парафії отець Михайло Харабара подякував архієрею за святкове Богослужіння та попросив святительських молитов за парафіян храму та жителів селища Олександрівка.

Як повідомляла РП, 23 січня 2024 року у приміщені єпархіального управління Одеської єпархії ПЦУ архієпископ Одеський і Балтський Афанасій прийняв настоятеля і уповноважених парафіян Свято-Успенської парафії селища Олександрівка, міста Чорноморська.

Перша громада на Одещині за другий рік повномасштабного вторгнення перейшла до ПЦУ, проте серед священників та парафіян були й незгодні. Після зборів парафіян Свято-Успенського храму с. Олександрівка, які прийняли рішення про вихід з УПЦ МП, секретарку громади Світлану Коробчук побили.

Comments are closed.