Герої Крут назавжди залишаються для нас прикладом відчайдушних борців за Україну й нині надихають нас на боротьбу з ворогом.

Про це написав Предстоятель ПЦУ Митрополи Епіфаній у 106-ту річницю бою під Крутами.

“Щороку в ці дні ми вшановуємо пам’ять Героїв Крут — юних українців, що у відповідний час встали на захист країни від ворожої армії. 106 років минуло від того подвигу — подвигу жертовного й самовідданого, адже сили російських більшовицьких військ у десятки разів перевищували сили оборони. І нині, оглядаючись у минуле, ми неминуче звертаємо увагу на ці тісні паралелі: переважаючий ворог, наступ на Київ, добровольці на захисті країни захищають незалежність та суверенітет України.

Ми вшановуємо пам’ять крутянців, адже вони своїм подвигом вибороли майбутнє для всіх нас: покладаючи свої життя, потрапляючи в полон, повільно відступаючи — Герої Крут вибороли такий важливий на ту історичну мить час, затримавши просування ворожої армії на чотири дні. Чотири дні — які дали можливість тогочасній владі України укласти Берестейський мирний договір, що означав міжнародне визнання української незалежності.

Сьогодні всі ми маємо можливість називати себе українцями, бути українцями, захищати українську незалежність зокрема й завдяки подвигу Героїв Крут. Вони назавжди залишаються для нас прикладом відчайдушних борців за Україну й нині надихають нас на боротьбу з ворогом. Слава усім героям, хто боровся й бореться за свободу та незалежність України, наш суверенітет та національне самовизначення українського народу!” – зазначив Митрополит Епіфаній.

Comments are closed.