30 січня громада Покрови Пресвятої Богородиці в селі Дерев’яна на Київщині вперше після приєднання до ПЦУ змогла увійти до свого храму.

Про це йдеться в Хроніках Обухова.

Рішення релігійної громади перейти з російської церкви в Православну Церкву України було прийнято ще 1 жовтня 2023 року на загальних зборах. Проте досі служби проводили в приміщенні сільської ради – колишній настоятель відмовився переходити і не пускав вірян до храму.

У свято Собору вселенських учителів і святителів, після оформлення всіх документів в державних органах реєстрації віряни в присутності правоохоронців, увійшли до храму. Цього дня в храмі вперше звучали молитви українською мовою за участі жителів села і священників Обухівського благочиння.

Настоятель громади Покрови Божої Матері с. Дерев’яна священник Володимир привітав односельців з цією подією і запросив усіх до спільної молитви на богослужіння в недільні і святкові дні.

Жителька села Галина Западня поділилася в соцмережах відео, на якому дзвонять церковні дзвони з нагоди першої служби в лоні ПЦУ.

Comments are closed.