У Луцьку на засіданні 55 сесії міської ради депутати не підтримали рішення про припинення права постійного користування релігійною громадою Всіх Святих Землі Волинської УПЦ Московського Патріархату земельною ділянкою, яка розташована на проспекті Соборності.

Про це повідомляє Район.Луцьк.

Депутати дискутували з цього питання та наголошували, що релігійна громада використовує земельну ділянку не за цільовим призначенням, там розміщені торгівельні тимчасові споруди, кіоски. Їхні власники мають договори оренди з релігійною громадою. Це встановлено під час обстеження представниками муніципальної варти зазначеної  ділянки.

«Огляду муніципальної варти недостатньо, щоб встановити факт нецільового використання землі. Головне управління Держгеокадастру повинно винести власне рішення. Тому варто рішення з цього питання доповнити саме цим пунктом», – зазначив директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради, головний архітектор Веніамін Туз.

Якщо буде підтверджено нецільове використання ділянки від Головно управління Держгеокадастру Волинської області, тоді міська рада звернеться з цього приводу до суду.

За словами депутатки міської ради Алли Доманської, депутати пропонують судовим органам розглянути це питання і вирішити його згідно з діючим законодавством.

«Виступи деяких депутатів про те, що ми маємо бути поміркованими у вирішенні земельного питання, дивують. Чому священники мають бути позбавлені відповідальності за незаконні дії в контексті земельних питань? Статус священнослужителів не позбавляє відповідальності перед законом. Це питання піднімали ще два роки тому», – зазначила вона.

Як повідомляла РП, у Луцьку на території Храму Всіх Святих Землі Волинської УПЦ МП незаконно здійснюють комерційну діяльність. Йдеться про три МАФи, що розташовані на проспекті Соборності біля церкви.

Виявилося, що жодних дозвільних документів в Департаменті земельних ресурсів на ці МАФи немає. А мунварта повідомила, що у декого з власників кіосків є договір оренди з релігійною громадою Всіх Святих.

Comments are closed.