Храм святого апостола Петра і Павла у Сокирянах на Буковині, який незаконно приватизував священник УПЦ МП, повернули громаді Помісної Церкви.

Про це повідомив священник ПЦУ Роман Грищук.

“Мінюст скасував незаконні дії московського попа Івана та громадянина росії Мєлєтія і повернув храм громаді ПЦУ! Громада Петро-Павлівського храму Сокирян нарешті змогла потрапити до свого храму! Після скількох скитань, після зборів релігійної громади, коли близько 700 із присутніх сокирянців одностайно виявили свою волю вийти з московської окупації, після всіх тяганин. Коли їх колишній священник зрадив громаду, віддав храм у власність приватної структури, у громади опустилися руки. Як так можна?

Але щойно Мінюст скасував незакону оборудку і відкликав підписи нотаріуса, громада отримала можливість молитися у своєму храмі! Вітаємо отця Віктор Івахнюк і всю релігійну громаду!” – написав Роман Грищук.

Того ж дня в храмі священники ПЦУ з вірянами відслужили подячний молебень.

На відео видно, що прихильники УПЦ МП спакували ікони та богослужбові речі для вивезення. За словами священника, чимало встигли винести.

Раніше в місті Сокиряни Дністровського району Чернівецької області місцева релігійна громада храму св. Ап.Петра і Павла УПЦ МП на зборах проголосувала за перехід до Православної Церкви України.

Як повідомляла РП, священники Московського Патріархату в Сокирянах, що на Буковині, переписали храм на приватну структуру. Тепер церква громаді не належить. Про це парафіяни дізналися випадково –  від поліції, коли хотіли потрапити на службу. У доступі до церкви їм відмовили.

Як стало відомо, на Буковині правоохоронці розслідують реєстрацію приміщення храму Святих апостолів Петра і Павла в місті Сокиряни на приватну установу, яка підпорядковується УПЦ МП. Документи на церкву перереєстрували за тиждень до того, як релігійна громада проголосувала за перехід з УПЦ МП до ПЦУ.

Comments are closed.