Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини дружини настоятеля однієї із церков Запорізької і Мелітопольської єпархії УПЦ МП, яка заперечувала збройну агресію рф проти України та виправдовувала дії загарбників.

Про це повідомили в Запорізькій ОВА з посиланням на СБУ.

Найбільше жінку, яка була хористкою у храмі, захоплювали кадирівці та «донскіє казакі».

Слідчі СБ України встановили, що після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну жінка підтримала політику кремля та схвалювала дії рф. У власному Телеграм-каналі вона поширювала деструктивний контент із прокремлівських інтернет-ресурсів, в яких героїзувала російських окупантів та виправдовувала їхні злочини в Маріуполі.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправний характер дій зловмисниці. Під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання, правоохоронці вилучили мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили прихильниці «русского міра» про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Обвинувальний акт скеровано до суду. Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ у Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Comments are closed.