Адвокати УПЦ МП подали заяву в поліцію про начебто “вчинення кримінального правопорушення” єпископом Бориспільським ПЦУ, намісником Києво-Печерської лаври Араамієм.

Про це повідомив адвокат УПЦ МП Микита Чекман.

“Представниками Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/ Чоловічий монастир/ Української Православної Церкви 13.02.2024 року скеровано до Печерського УП ГУНП у м. Києві повідомлення про вчинення кримінального правопорушення Архімандритом Авраамієм (на даний час Єпископом Бориспільським ПЦУ)”, – йдеться в повідомленні.

В УПЦ МП вважають, що Авраамій винен у розпалюванні національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, образі почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями. Як аргумент вони цитують його висловлювання в “Українській правді”.

“У своєму інтерв’ю Лотиш М.М., маючи на увазі представників Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/ Чоловічий монастир/ Української Православної Церкви, зазначає, що:
“… ці люди будуть триматися до кінця, нібито ми українці, нібито допомагаємо Українські армії, але це все вимушено… бо дивно спостерігати, бо тут допомагають, а тут вбивають, зокрема виявлення серед них все нових і нових колаборантів, які співпрацюють з агресором…», відзначаючи, що під час повернення Святині Україні “…не будуть зустрічати, як це мало бути, так званих, асвабадітєлєй”, – йдеться в заяві до поліції.

В УПЦ МП вважають, що Авраамій відносить представників монастиря Свято-Успенської Києво-Печерської лаври УПЦ МП  до колаборантів, які співпрацюють з країною-агресором.

Comments are closed.