Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 лютого 2024 року на зборах духовенства новоутвореної Вишгородської єпархії представив призначеного Синодом очільника єпархії – архієпископа Агапіта.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви обговорив з духовенством актуальну церковну ситуацію на Київщині та вручив архієпископу Агапіту відповідний указ про призначення.

«Наша Церква зростає та розвивається, тому тут на Київщині постала потреба створити ще одну єпархію. Тож бажаю Вам, владико Агапіте, й усьому духовенству єпархії успіхів та Божої допомоги у звершенні свого щоденного служіння. Адже кожен з нас має наполегливо трудитися і ревно виконувати свої священничі обов’язки. Також у цей непростий час ми маємо брати участь у громадському житті, допомагати нашим воїнам-захисникам та вносити свою лепту у наближення нашої перемоги», – зокрема сказав він.

У свою чергу архієпископ Агапіт подякував Предстоятелю та наголосив на важливості єднання й самовідданої праці в контексті викликів, які зараз стоять перед Церквою та державою.

Comments are closed.