Зранку 5 березня співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до протоієрея Черкаської єпархії УПЦ Московського Патріархату. Його підозрюють у виправдовуванні дій російських окупантів.

Про це hromadske повідомило джерело в правоохоронних органах.

За інформацією джерела, йдеться про протоієрея Бориса Бродовського. Він, за даними слідства, виправдовував збройну агресію рф проти України.

Сам Бродовський поки не коментував ситуацію. У себе на Facebook він неодноразово поширював відео проросійських блогерів.

Як повідомляла РП, Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Черкаської єпархії УПЦ МП у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про підозру за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.
Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Крім того, вирішується питання щодо кваліфікації дій інших причетних за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Comments are closed.