Архієпископ Вишгородський, керуючий Вишгородською єпархією ПЦУ Агапіт з благословення Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Епіфанія відвідав парафію Вознесіння Господнього в місті Тростянець Сумської області та звершив там Божественну літургію.

Ця релігійна громада разом з настоятелем протоієреєм Олександром Карпцем нещодавно долучилася до Помісної Церкви в статусі ставропігії.

Після завершення Літургії архієпископ передав вітання від Предстоятеля ПЦУ та подякував настоятелю і всій громаді за правильне історичне рішення.

Цього ж дня біля Меморіалу захисникам України разом з духовенством, головою Сумської обласної військової адміністрації Володимиром Артюхом та міським головою Тростянця Юрієм Бова, представниками тероборони та жителями міста помолились за упокій українських захисників, які віддали своє життя за Україну.

Як повідомляла РП, громада храму Вознесіння Господнього в Тростянці на Сумщині приєдналася до Православної Церкви України.

Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній прийняв у своїй резиденції священника, який з громадою долучився до Православної Церкви України. Предстоятель обговорив зі священником питання церковного життя та вручив йому укази про прийняття Свято-Вознесенської парафії міста Тростянець Охтирського району Сумської області у пряме підпорядкування Предстоятелю і затвердження отця Олександра настоятелем громади.

Comments are closed.