У Чернівецькій області священники УПЦ МП відмовилися молитися під час похорону загиблого військового.

Вони показово зневажали богослужіння, повідомив священник Православної Церкви України Роман Грищук, пише Gazeta.ua.

“Пам’ятаєте, як Онуфрій зневажив воїнів у Верховній Раді, демонстративно не встаючи під час їх пошанування? А на Буковині є такі, які не те що не встають, а демонстративно сідають, коли за Героя, що віддав життя за Україну, читається Євангеліє українською мовою”, – розповів він.

Це сталося у селі Коровія біля Чернівців. Там в УПЦ МП богослужіння відправляються румунською мовою, хоча половина села – українці.

Родичі загиблого бійця вирішили, щоб похорон відправили священники ПЦУ українською мовою. Клірики РПЦвУ дозволили це зробити, але демонстрували зневагу до богослужіння.

“На наше здивування, у храмі було зо 15 священників Московського патріархату, і всі вони тільки показалися з вівтаря, поклали по свічці і зайшли назад. Але молитися за воїна вони з нами відмовилися, не хрестилися, не кланялися, показово зневажали богослужіння! Пересміхувалися у вівтарі з хлопцями спортивної статури, які незрозуміло що там робили. Верхом зневаги до воїна і молитви за нього було показове присідання саме на Євангельському читанні, коли, навпаки, вони мали б стати на коліна”, – сказав священник ПЦУ.

Один з російських священників хотів вирвати у нього з рук телефон. Сказав, що не хоче, щоб це бачили люди.

 

Comments are closed.