У Закарпатській області судитимуть двох священнослужителів Української Православної Церкви Московського Патріархату за антиукраїнську діяльність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція України.

«Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників СБУ та процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури завершили досудове розслідування щодо антиукраїнської діяльності двох настоятелів храмів УПЦ МП», – ідеться у повідомленні.

Під час слідства було встановлено, що 30-річний та 43-річний клірики з Тячівського району через свої акаунти у соцмережах публічно насаджували аудиторії наративи комуністичного режиму. Чоловіки поширювали заборонену в Україні символіку та російські гасла, пропагували тоталітарний режим.

Обвинуваченим інкримінують ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України.

Обвинувальні акти разом з матеріалами кримінальних проваджень скеровано для судового розгляду. Відповідно до санкції статті, фігурантам загрожує до 5 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Comments are closed.