На офіційне запрошення Митрополит Київський і всієї України Епіфаній прибув до столиці Болгарії Софії, де у патріаршому кафедральному соборі 16 березня 2024 р. взяв участь у заходах, присвячених похованню спочилого Святійшого Патріарха Болгарського і Митрополита Софійського Неофіта.

Предстоятеля супроводжує заступник голови Управління зовнішніх церковних звʼязків митрополит Білоцерківський Євстратій, повідомляє пресслужба ПЦУ.

При вході до собору Предстоятеля Православної Церкви України тепло зустрів представник Священного Синоду митрополит Західно- і Середньо-Європейський Антоній та Посол України в Болгарії Олеся Ілащук.

У соборі Предстоятель ПЦУ вшанував спочилого Святійшого Патріарха Неофіта біля його гробу. Далі під час Божественної літургії він молився разом з іншими представниками Помісних Церков. Служіння очолював митрополит Варненський і Великопреславський Іоан, тимчасовий головуючий Синоду БПЦ, разом з єпархіальними архієреями Болгарської Церкви.

Чин відспівування очолив у співслужінні Синоду БПЦ Вселенський Патріарх Варфоломій, а гості молилися за спокій душі новопреставленого Патріарха Неофіта.

Після завершення відспівування Предстоятель ПЦУ особисто висловив співчуття митрополиту Іоану та в його особі – повноті Болгарської Церкви, а також віддав останню шану перед гробом спочилого Першоієрарха Болгарії.

&;

Comments are closed.