Наближається час Великого посту, а з ним – і потреба нам заглибитись у себе, змінитися, оновитися, набратися духовних сил та зміцнитись у вірі й надії, бо війна зі злом триває – як зовнішня, так і внутрішня.

Про це розповіли в ПЦУ.

Входячи в особливий період Великого посту ми маємо, найперше, примиритися зі своїми ближніми та здобути внутрішній мир, простити одне одному образи і провини. Немає безгрішних людей на землі, тож кожен з нас – свідомо чи ні – має провини перед Богом та ближніми, а тому потребує прощення. Не тримаймо образ на наших ближніх, гуртуймося, не сварімося. Бо лише разом, у згоді ми можемо перемогти ворога!

Знаємо, що прощення нами провин наших ближніх є умовою отримання і нами самими прощення від Бога. Тож вибачайте і просіть прощення, не затримуйте в душі образ, бо вони закривають вас і від людей, і від Бога, обтяжують, не дають рухатись далі. Моліться за своїх ближніх, просіть Господа дарувати їм і вам прощення.

МОЛИТВА у Прощену неділю на початок Великого посту:

Владико Господи Ісусе Христе, Боже наш, прийми рабів Твоїх, що каються у своїх гріхах свідомих і несвідомих, вільних і невільних і в них бажають сповідатися за Твоїм повелінням, і прийми їх милостивою Твоєю силою і благодаттю; укріпи їх, щоб вони більше не поверталися до злих і неподобних вчинків і до гріхів, у які вони багаторазово впадали; але підніми і захисти їх від спокус диявольських і від тенет ворожих, щоб вони без перешкод послужили Тобі у праведності та чистоті в усі дні життя свого. Амінь.

Comments are closed.