У Прощену неділю у вінницькому храмі Ікони Божої Матері «Скоропослушниця» відбулася перша літургія після того, як громада храму ухвалила рішення про вихід з УПЦ московського патріархату та приєдналася до канонічної помісної Православної Церкви України.

Це було перше богослужіння у цьому храмі українською мовою, повідомляє пресслужба єпархії.

Літургію очолив настоятель храму протоієрей Костянтин Іванченко, якому співслужили священники Степан Ковальчук та Ростислав Семенчук.

Під час Літургії були піднесені молитви за Україну і перемогу українського війська. Також були виголошені молитви за упокоєння душ захисників України, які віддали своє життя, захищаючи Батьківщину, а також за упокоєння душі попереднього настоятеля храму протоієрея Іллі Лаврененка, котрий нещодавно спочив у Бозі.

Після Літургії був звершений Чин прощення, який за традицією Православної Церкви, звершується в цей день, перед початком Великого посту.

З цього дня нова громада Православної Церкви України у Вінниці, яка завершила процес оформлення необхідних юридичних документів, відновлює свою богослужбову діяльність та продовжує надавати духовну та гуманітарну підтримку пацієнтам та мешканцям соціальних медичних закладів, які знаходяться поруч із храмом.

Comments are closed.