Cвященник УПЦ Московського патріархату вдарив священника Православної Церкви України – це сталося у селі Волошки на Волині перед самим входом у храм.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу, повідомляє ВСН.

Нагадаємо, у селі церковна громада перейшла до ПЦУ, однак священник Віталій Лашта не підтримав громаду. Як виявилося, ще до офіційного переходу він не раз влаштував сварки з односельчанами, намагаючись перешкодити виходу громади з Московського Патріархату. У храм свою колишню паству пускати не хоче, на запитання про напад на новопризначеного настоятеля церкви у Волошках усе заперечує.

Новий настоятель церкви, якого призначив владика Волинської єпархії ПЦУ Михаїл, о. Валерій Братунь розповідає, що Лашта, який намагався увійти в храм, вдарив його зненацька рукою, в якій тримав ключі.

«Тут декілька секунд все відбувалося. Не встиг навіть зосередитися і зрозуміти, але коли вже був нанесений удар, то я побачив. Я спочатку розумів, що рукою було завдано, але люди які бачили, що це це були ключі і воно було близько міг і до ока…» – каже священник ПЦУ Валерій Братунь.

У поліції на запитання, чи зверталися до них священники із Волошок щодо побиття 16 березня, відповіли – заяву подав лише Валерій Братунь. Отже, Лашта про побиття сказав неправду. При тому він викликав поліцію, повідомивши що в церкву хочуть проникнути невідомі, хоча своїх односельців добре знає. У ПЦУ кажуть, йому важко змиритися з тим, що уже не зможе правити службу у волошківській церкві. У ці вихідні її зачинили на нові замки і опечатали аж до моменту, коли туди увійде громада ПЦУ.

«І вирішили опечатати церкву, щоби не було ніяких провокацій. Ми опечатали церкву, опечатали недільну школу, поліція опечатала», – зазначив благочинний Голобського округу ПЦУ Андрій Сех.

А перед тим зафіксували на камери все майно, що є в церкві, щоб запобігти можливим крадіжкам.

«Я зайшов в храм, помолився з поліцією. Вони фіксували і я так само на відео фіксував, що є в храмі, щоб потім щось не пропало», – каже благочинний.

Поки триває судова тяганина за храм, релігійна громада ПЦУ в селі Волошки з власної волі вирішила і далі молитись у місцевому клубі, як це роблять з жовтня минулого року. Однак тепер до храму вони стали ближчими і буквально. За новою традицією після служби у клубі хресним ходом ідуть до церкви і на її подвір’ї моляться за Україну.

Comments are closed.