Депутати Волинської обласної ради закликали Верховну Раду припинити в Україні діяльність УПЦ МП.

Звернення, ініційоване представниками фракцій «За майбутнє», «Свобода», «Батьківщина», «Сила і честь», депутати ухвалили під час позачергової 25-ої сесії і адресували Верховній Раді України, повідомляє Волинь.online.

У зверненні зазначили, що лицемірно прикриваючись статусом духовних осіб і свободою віросповідання, у стінах храмів та монастирів УПЦ МП кремлівська агентура в рясах десятиліттями наполегливо і цілеспрямовано плекає розкольницьку, антиукраїнську та антидержавницьку підривну діяльність.

«Здавалося, задокументовані правоохоронцями під час повномасштабної війни численні докази сприяння УПЦ МП окупантам, переконали законодавців, що релігійні організації з центром в країні-агресорці повинні не перейменовуватися, а припинити своє існування. На справедливу вимогу свідомої частини українського суспільства у жовтні 2023 року Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроект, що мав би покласти край діяльності російської церкви в Україні.

Та поки парламент зволікає із остаточною законодавчою забороною УПЦ МП, служителі української філії російської церкви і надалі безперешкодно чинять духовну окупацію, зводять нові храми, безкарно зомбують вірян, відмовляються відспівувати загиблих героїв, виправдовують війну. Це викликає справедливе обурення і глибоке несприйняття національно вмотивованої частини українського суспільства, спантеличує міжнародних партнерів, підриває обороноздатність країни та загрожує національній безпеці держави», – наводять аргументи обранці Волинської громади.

Також зазначається, що додатковим стимулом до дій має стати і те, що парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики доопрацював урядову версію проекту відповідного закону і теж рекомендує Верховній Раді схвалити його.

«Тож ми, депутати Волинської обласної ради, вчергове звертаємося до Верховної Ради України з вимогою негайно прийняти в другому читанні і в цілому законопроект 8371. Російська православна церква нарешті має бути заборонена законом, а діяльність усіх, афілійованих з нею релігійних організацій, припинена», – йдеться у зверненні.

Comments are closed.