Ще одна громада на Житомирщині приєдналася до Православної Церкви України.

Про це повідомили в Житомирсько-Поліській єпархії ПЦУ.

Як йдеться в повідомленні, у Свято-Хресто-Воздвиженському храмі села Садове, що на Коростишівщині, громада провела збори, на яких одностайно проголосувала за перехід до складу Житомирсько-Поліської єпархії Православної Церкви України.

На зборах на запрошення віруючих був присутній архієпископ Житомирський і Поліський ПЦУ Володимир, який ознайомився зі станом справ на парафії. Колишній настоятель без попередження парафіян самовільно забрав церковне начиння, а в храмі зникла духовна література та церковний товар.

У коментарі Суспільному архієпископ Житомирський і Поліський Володимир підтвердив, що його запросили, оскільки громада села виявила бажання перейти до ПЦУ.

“Попередній настоятель впрошував паству і одночасно дорікав, що вони не ходять до церкви. Люди, у свою чергу, дорікали йому монархічними поглядами, адже на стіні всередині храму була ікона з царем Миколою ІІ і його родиною. Люди самі виступили за те, щоб це зображення Миколи ІІ, якого ще називають “Кривавим”, прибрали. Настоятель на це змовчав. Після зборів я запропонував настоятелю перейти в Православну Церкву України, але він категорично відмовився, бо він там давав клятву. Люди, в свою чергу, сказали, що не хочуть бачити настоятеля в українській церкві. Коли я зайшов у вівтар, то побачив, що немає церковного начиння — не було ні чаші для причастя, ні кадила. Настоятель сказав, що це начиння є його власним. Він вийшов з храму і не повернув його”, — розповів архієпископ ПЦУ.

За словами архієпископа, віряни викликали на місце поліцію, яка приїздила і брала свідчення.

Священик отець Георгій, який до цього був настоятелем Свято-Хресто-Воздвиженського храму від УПЦ МП, у коментарі Суспільному назвав збори та перехід релігійної громади села Садове до ПЦУ рейдерським захопленням храму.

Comments are closed.